ZA SLUČAJ IZNENADNE SMRTI

Kada se dogodi smrtni slučaj, bez obzira gde, nazovite Pogrebnu Firmu Milić na telefon 069 65 00 86 62 ili 040 65 99 99 99. Mi Vam stojimo na usluzi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, spremni da odgovorimo na sva Vaša pitanja. Pomoći ćemo Vam i dati savet o svemu šta treba preduzeti.

Sledeće informacije su nam potrebne:
Ime preminulog, mesto smrti, Vaše ime, srodstvo sa upokojenom osobom i broj telefona gde možemo da Vas kontaktiramo. Zakazaćemo sastanak sa Vama i porodicom, da bi se dogovorili o svim detaljima oko sahrane ili prevoza.


Smrt u kući kada je upokojena osoba bez medicinskog nadzora:

Ako se smrtni slučaj dogodi u kući a preminula osoba nije pod medicinskim nadzorom morate odmah da obavestite policiju da bi se zvanično ustanovila smrt i overila sva dokumenta.


Smrt u kući kada je upokojena osoba pod medicinskim nadzorom:
Ako se smrtni slučaj dogodi u kući a preminula osoba je pod medicinskim nadzorom trebalo bi odmah da nazovete Pogrebnu Firmu Milić  kao i kućnog lekara.

Kućni lekar treba da konstatuje da je osoba preminula. Nije potrebno nazvati policiju.


Smrt u bolnici:
Ako neko premine u hitnoj pomoći ili kao pacijent u bolnici, trebalo bi odmah da nazovete Pogrebnu Firmu Milić, jer bolnice nisu u obavezi da nazovu pogrebni zavod.


Smrt u domu za stare:
Zovite odmah Pogrebnu Firmu Milić. Mi ćemo se dogovoriti sa osobljem doma i organizovati prevoz pokojnika do kapele. Ako se ne nalazite u prostorijama doma u tom momentu, zamolite osoblje doma da nazove Pogrebnu Firmu Milić.


INFORMACIJE KOJE SU NAM POTREBNE
Puno ime i prezime pokojnika
Datum i mesto rođenja
Broj zdravstvenog osiguranja
Školska sprema
Bračni status
Očevo ime
Majčino ime i devojačko prezime


LIČNE STVARI KOJE TREBA PRIPREMITI
Novija fotografija pokojnika
Odeća preminulog i donji veš za muške ili ženske osobe
Čarape ili dokolenice ( cipele po izboru)
Nakit, medalje, značke
Religiozni predmeti
Omiljeni parfem ili kolonjska voda
Ukoliko niste u mogućnosti da donesete gore navedene stvari Pogrebna Firma Milić može obezbediti odeću za preminulu osobu.


PRAVOSLAVNE ČITULJE
Trebaće nam informacije o upokojenoj osobi sa slikom za naš internet sajt kao i za obaveštenje u novinama. Molimo Vas da pripremite kratku biografiju pokojnika, ime bračnog partnera, imena dece, unučadi, braće i sestara, organizacija i klubova u kojima je preminula osoba bila član.
Kada bračni partner, rođak ili blizak prijatelj premine, možete da se nađete u situaciji da budete odgovorni za lične i poslovne stvari koje moraju da se obave. Navešćemo nekoliko stvari koje trebaju da se urade.


OSOBE KOJE TREBA OBAVESTITI
Doktora (u zavisnosti gde je osoba izdahnula)
Sveštenika
Sve rođake
Prijatelje
Poslodavce (o penzionim pravima, o neiskorišćenom godišnjem odmoru ili bolovanju o invalidskoj kompenzaciji)
Kolege na poslu
Stanodavca (ako je preminuli živeo sam)
Agenta osiguravajućeg društva
Advokata
Unije, organizacije i klubove


VAŽNI DETALJI
Pronađite važna dokumenta, predmete koji se nalaze u sefu, poslovne aranžmane, čekovne knjižice, diplome, testament, karticu zdravstveneog osiguranja, krštenicu, venčanicu,vozaćku dozvolu i slično.